Raspresentation

Vad kännetecknar en Burmilla?

Burmilla är en kattras som väcker uppmärksamhet. Oemoståndligt vacker och oerhört social och trevlig.

För vår familj är en Burmilla perfekt! För mig utstrålar Burmillan självförtroende och pondus, samtidigt som den behåller sin lekfullhet samt passion för uppmärksamhet; vilkert är ett måste i en familj med små barn! Burmillan brukar även beskrivas som mild och artig. Detta är en katt som mer än gärna vill ligga i ditt knä och som älskar att att kela, den är dessutom elegant och vacker.

Burmillan är en kattras som uppstått ur en korsning mellan kattraserna Burma och Chinchilla Perser, därav namnet;

 

BUR(mese)(Chinch)ILLA

 

Resultatet blev alltså denna korthåriag katt med Chinchilla Persens silvertippade päls, och ett utseende som påminner om Burmans. Den tippade pälsen, som är rasens främsta kännetecken, innebär att den största delen av pälsen är vit och endast de yttre hårspetsarna är färgade, vilket ger pälsen ett sammetslikt eller silverskimrande utseende. En Burmilla kan vara antingen shaded eller shell, detta beskriver hur stor del av hårstrået som är färgat.

 

 

En Burmilla är mindre högljudd än en Burma och livligare än en Chinchilla Perser. Den har fått de bästa egenskaperna från båda raserna! Denna katt älskar uppmärksamhet.

 

Vidare är denna underbara kattras oerhört tillgiven och känd för att komma mycket väl överens både med andra husdjur likväl som de flesta andra kattraser.

Denna ras är verlkigen välsignad med lagom fräckhet och nyfikenhet.